Heerlijke routine?

“Wat wél fijn is aan de job is dat er zo veel afwisseling is”, vertellen mensen me vaak nadat ze eerst even hebben geventileerd over de drukte van de job en de samenleving.

Inderdaad, afwisseling en vele nieuwe kansen en opportuniteiten geven opwinding én kleur aan je leven. Het zorgt ervoor dat je nieuwe mensen ontmoet, nieuwe inzichten krijgt, je kan bijdragen en je jezelf kan stretchen en heruitvinden. Als het dan weer teveel wordt kan het overweldigen en heb je de neiging om af te bouwen, te schrappen in de agenda, geen nieuwe projecten aan te nemen, kortom: ‘neen’ te zeggen…

Hoe zorg je ervoor dat je hierin evenwichtige balans krijgt?

Enkele routines in je dagelijkse en wekelijkse werkritme, zorgen ervoor dat je flexibel kan omgaan met veel afwisseling. In de vorige mailing schreef ik over de wekelijkse routine om je projectenlijst te bekijken en aan te vullen. Hier wil ik het hebben over je dagelijkse routine om je mails te lezen.

Je komt ’s morgens aan op het werk. Je zet je computer aan. Je gaat een tas koffie of thee halen, je zegt goedemorgen tegen je collega’s en begint je email te lezen. Herkenbaar?

Deze routine, voltrekt zich bij duizenden mensen elke werkdag opnieuw. Misschien ook bij jou.  Het aanzetten van de computer, de koffie of thee en de goede morgens zijn de voorbereiding van het lezen van je e-mails.

Het beginnen van je dag met het lezen van mails is beginnen met mogelijk nieuw werk. Nieuwe e-mails zijn mogelijk werk, dat je waarschijnlijk weghoudt van je belangrijke werk, het werk dat je gepland had te doen.

De werkdag starten met email is dus een routine die je niet productiever maakt. Probeer daarom het eerste uur geen mail te lezen, maar start met iets wat je vandaag absoluut wil doen.

 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s