And the beat goes on…

Einde september… het schooljaar draait weer op volle toeren, de vrijheid van de zomermaanden heeft al lang plaats gemaakt voor de, soms dolle, hartslag – heartbeat – van het schooljaar. Voel je nog de warme nagloed van de zomermaanden? Zit je nog in de energieboost van een inspirerende vakantie of lijkt dat alweer lang geleden?

Einde september… begin van de herfst en mooi moment om even stil te staan bij wat je wilt loslaten en wat je wilt versterken het komende schooljaar.

‘May your choices reflect your hopes, not your fears.’ (Nelson Mandela)

Dagelijks moet je veel keuzes maken. Je krijgt van alle kanten allerlei vragen waarop je (soms ook heel snel) een antwoord moet geven. De onzekerheid (of angst) om verkeerde keuzes te maken is dan ook nooit ver weg.

Het is dus belangrijk je bewust te zijn welke elementen je keuzes beïnvloeden. Welke van jouw keuzes liggen in het verlengde van jouw visie, droom, idealen of hoop? En welke van jouw keuzes worden eerder bepaald door onzekerheid en angst?

‘I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it. The brave man is not he who does not feel afraid, but he who conquers that fear.’ (Nelson Mandela)


Tip* – Maak je ‘hopes’ concreet!

Neem een paar minuten de tijd om enkele aantekeningen te maken van dingen die bij u opkwamen bij het lezen van bovenstaande tekst. Schrijf alles op waaraan je moest denken, zodat je het uit je hoofd kan zetten (verzamelen).

Beslis of je er echt iets mee wilt doen.
Indien niet, gooi de aantekeningen weg of zet ze in je ‘later/misschien’ lijst.

Misschien wil je deze oefening wel verder uitwerken. Bijvoorbeeld om aan iets te werken wat je al lang uitstelt: een leerkracht aanspreken waarmee het echt niet loopt, een vergadering bijeenroepen met het secretariaatsteam om één en ander uit te praten, de visie voor je schoolplan met je team uitwerken…
Als je dit wenst, zet dan het gewenste resultaat (your hopes!) op je projectenlijst en kies wat de volgende actie is om hiervan werk te maken.

* Deze tip kadert in het geheel van een effectief actie- en aandachtsmanagement en dient als aanvulling en inspiratie op de principes die in deze workshops worden toegelicht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s