Vrije tijd plan je toch niet?

Tijd voor mezelf

Als ik mensen vraag waarom ze zichzelf beter willen organiseren en een beter actiemanagement willen, dan antwoorden ze vaak ‘tijd voor mezelf’.

Als ik dan samen met hen hun agenda overloop, zie ik vooral afspraken met anderen: vergaderingen, gesprekken, opleidingen én daarenboven: etentjes met familie en vrienden, de sportclub, kinderen wegbrengen naar de jeugdvereniging, zorg voor de ouders,…

De échte ‘tijd voor mezelf’ staat niet ingepland.

Het lijkt dan ook zo vreemd om ook dàt nog eens in te plannen in je agenda en er zo ‘formeel’ mee om te gaan… kan het dan niet spontaan?

Tijd voor mezelf = blanco’s inplannen

Als ik zelf last begin te krijgen van het ‘druk, druk, druk’-gevoel, omdat ik in mijn enthousiasme of betrokkenheid te veel ‘ja’ heb gezegd tegen projecten, vragen en uitnodigingen, dan ga ik blanco momenten in m’n agenda inplannen.

Welke avonden, welke weekends in de komende weken en maanden, plan ik blanco?

De blanco-momenten zijn momenten, waarop ik geen andere afspraken laat komen: op die avonden en weekends wil ik op het moment zelf kunnen zien waar ik zin in heb.

Sowieso probeer ik wekelijks minstens één blanco-avond voor mezelf in te plannen: een avond zonder werken, zonder vergaderingen, zonder afspraken met anderen, zonder plannen.

Zo vertelde een cursist dat hij, samen met zijn gezin, maandelijks een blanco weekend inplant: geen plannen voor het hele gezin… om dàn spontaan te kunnen ingaan op datgene waar je zin in hebt en wat zich aandient.

Hoe vaak wil jij blanco momenten inplannen?

Spontane groetjes,
Joëlle

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s