Anders kijken naar samenwerking. Systemisch kijken.

In deze nieuwsbrief lees je over een andere manier van kijken naar samenwerking. Over de systemische benadering.

systemisch coachenDe systemische blik kenmerkt zich door te kijken naar organisaties, scholen, teams en klassen als levende systemen.

Er wordt niet enkel gekeken naar de afzonderlijke delen of leden, maar vooral ook naar de manier waarop zij in relatie gaan met elkaar en naar hun plek in het geheel. Er wordt teruggeblikt naar wat de oorspronkelijke intentie was om tot de oprichting van de school of het team te komen, en hoe de organisatie zich na de start heeft ontwikkeld.

Het doel van deze manier van kijken is bij te dragen aan de vitaliteit van deze systemen.

Zelf ervaren?
Leren over teamleren door je team in beeld te brengen.
In deze workshop werken we met een systemische manier van kijken. Dit perspectief maakt onderliggende dynamieken in teams en organisaties zichtbaar. Een workshop voor leidinggevenden in onderwijs.
Meer info.

Meer leren?
De leergang ‘Wandelen tussen kennis en wijsheid’ is bedoeld voor professionals die zich willen verdiepen in de Synergetische Benadering en Systemisch Werk.  Om hen in staat te stellen stil te staan bij de wijze waarop zij hun ondersteunende rol vervullen en om ook zelf nieuwe wegen te verkennen.
Meer info.

Meer lezen?
Een aanrader is het boek: ‘Systemisch Adviseren. De organisatie als levend systeem.’
Een praktijkboek voor iedereen die vanuit zijn eigen plek wil bijdragen aan de ontwikkeling van zijn of haar team of organisatie. De aanpak is eenvoudig: uitzoomen in plaats van details analyseren; naar het vertrekpunt kijken om het einddoel te kunnen zien; patronen gaan zien om een andere weg te kunnen gaan; begrijpen dat problemen oplossingen voor iets anders zijn. Auteurs: Anton De Kroon en Siebke Kaat

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s