Individuele coaching

Vind je plek en ontdek wat je eigen unieke
bijdrage is aan de maatschappij, die jou voedt én tegelijkertijd aansluit bij
wat de omgeving echt nodig heeft.

Het doel van individuele coaching kan zijn:individuele coaching
Persoonlijke ontwikkeling
Leiderschapsontwikkeling
Leiderschapsontwikkeling op de werkvloer

Persoonlijke ontwikkeling
Wat wil ik nu echt? Wat geeft mij (opnieuw) energie? Hoe krijg ik mijn wensen gerealiseerd? Hoe ga ik constructief om met de tegenslagen van het leven? 

In de drukte van alledag is er vaak tijd te kort om echt stil te staan bij je persoonlijke beleving en innerlijke vragen. De functie van schooldirecteur combineren met een gezinsleven, ontspannende activiteiten en een gevuld sociaal leven vraagt om heel wat levenskunst. Als de combinatie te zwaar wordt kan het leiden tot verlies van de zin in je werk, je relatie, het leven. De vraag waar je het eigenlijk allemaal voor doet komt regelmatig op, maar in je eentje kan je de vraag nauwelijks beantwoorden of kom je er gewoonweg niet toe.

Individuele begeleiding kan je gerichte steun bieden bij de zoektocht naar datgene wat jou voedt om je passie in je werk hoog te houden, óók in drukke tijden.

Je hebt een vraag of meerdere vragen:
– Voel je je minder energiek en heb je eigenlijk geen zin meer in je werk?
– Weet je zeker dat er meer in jou zit, maar komt dat er op één of andere manier niet uit?
– Heb je het gevoel dat je alle ballen tegelijkertijd in de lucht moet houden en kom je niet of nauwelijks aan jezelf toe?
– Ben je door je bevlogenheid in de problemen geraakt en wil je niet weer in die zelfde valkuil stappen?
– Is de balans tussen geven en nemen in je werk, relatie, gezin en/of vriendschappen zoek?

Contacteer ons voor een vrijblijvend intakegesprek.

Leiderschapsontwikkeling
Hoe geef ik mijn leiderschap vorm? Hoe kom ik over? Hoe maak ik tijd voor mijn medewerkers met oog voor het werk en mijn eigen welzijn? 

In een leidinggevende functie draag je een grote verantwoordelijkheid, enerzijds voor het realiseren van de organisatiedoelstellingen, anderzijds voor het functioneren én de werktevredenheid van je medewerkers. Dit brengt dagelijks dilemma’s en overwegingen met zich mee, waarbij zorgvuldigheid centraal staat.

In de begeleiding rond leiderschapsontwikkeling reflecteren we over jouw eigen handelen in een leidinggevende positie. We staan stil bij hoe jij in relatie staat met jouw medewerkers en hoe je hen gemotiveerd krijgt en houdt. Belangrijk is om zich te hebben op je eigen referentiekader van waaruit je denkt en handelt en je manier van (niet) in communicatie gaan.

Je hebt een vraag of meerdere vragen: • Past je (nieuwe) functie wel bij je persoonlijkheid en je waarden in het leven? • Wil je met meer lef je eigen waarden naar buiten brengen en deel laten worden van je organisatie? • Heb je behoefte aan iemand die op een nuchtere en heldere manier helpt de diepere aspecten van jou als mens en als leidinggevende bespreekbaar te maken? • Lig je onder vuur in de organisatie en zoek je ondersteuning om deze periode goed door te komen? • Worstel je met een dilemma waar je hulp bij nodig heeft om tot een betere balans of uitkomst te komen?

Contacteer ons voor een vrijblijvend intakegesprek.

Leiderschapsontwikkeling op de werkvloer
Je wil jouw competentieprofiel verbeteren, je wil meer succesvol zijn in uw werk. Je wil meer écht in contact zijn met je medewerkers. Je hebt het gevoel dat je het een en ander kan verbeteren. Misschien vang je soms signalen op dat anderen meer of minder twijfelen aan je professionele optreden. Kortom, je wilt aan de slag. Allemaal vragen dus waarin presteren het kernwoord is.
Om je vaardigheden als leidinggevende te vergroten, biedt begeleiding op het werk een grote meerwaarde. Je wordt geobserveerd en krijgt directe feedback op je professionele handelen.

Begeleiding op de werkplek kan voor volgende thema’s:
–          Timemanagement en persoonlijke organisatie
–          Het voeren van één-op-één gesprekken met medewerkers: geven van feedback, functioneringsgesprekken, …
–          Het leiden van vergaderingen
–          Het begeleiden tot meer samenhang in het team: je kan als leidinggevende vertrouwen creëren, open debat stimuleren, …

Contacteer ons voor een vrijblijvend intakegesprek.

Advertenties