Planning en taakverdeling op het schoolsecretariaat

“Belangrijk, dringend, had ‘gisteren’ al af moeten zijn, moet er nog tussen kunnen…

Hoe ga je als team om met de hoogdringendheid van vele taken en de daarbij horende flexibilteit? Hoe zorg je ervoor dat je je eigen werk rond krijgt én rekening houdt met de planningen en agenda’s van je collega’s? Hoe maak je het met je collega’s bespreekbaar als het de taakverdeling uit balans geraakt?

In deze workshop kijken we naar wat er nodig is om op een prettige manier als team te functioneren in het aanpakken van planning en taakverdeling.

Indien de deelnemers van verschillende secretariaten komen, wordt in de workshop een kader aangereikt. Dit kader geeft hen inzicht in wat er op de eigen werkplek en in de eigen werkhouding om aandacht vraagt. Het kunnen uitwisselen van ervaringen met andere collega’s geeft erkenning en een bredere kijk op de eigen realiteit.

Indien de deelnemers van eenzelfde team zijn, gaan we vanuit het kader meteen aan de slag. De deelnemers worden via creatieve gespreksoefeningen uitgenodigd de knelpunten te benoemen én mogelijkheden voor de eigen teamwerking te formuleren. In de workshop geef ik de ruimte om vervelende zaken bespreekbaar te maken én om te ontdekken hoe ‘planning en taakverdeling’ op een aangename en plezierige manier kan worden uitgewerkt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s